Tervetuloa blogiin

Blogimme kertoo valmistusteollisuudesta, muovi- ja metalliteollisuudesta sekä tuotteista, joita edellä mainitut teollisuudenalat valmistavat. Valmistusteollisuus käy kauppaa sekä toisten yritysten että myös henkilöasiakkaiden kanssa.

Yrittäminen maaseudulla

Tarkka ja yksityiskohtainen blogi kertoo myös yrittäjyyden iloista ja haasteista maaseudulla, eli ollaksesi yrittäjä sinun ei tarvitse asua kaupungissa. Nykyään yhä useammat harjoittavat yritystoimintaa maaseudulta käsin. Osa yrittäjistä harjoittaa yrittäjyyttä sivutoimisesti, eli käy samanaikaisesti palkkatyössä. Nykyään yritystoimintaa voi harjoittaa siis missä vain, kunhan yrittäjällä on toimiva liikeidea, jonka mukaan hän myy tuotteita tai palveluita omalle kohderyhmälleen. Valmistusyritykset tuottavat palveluja usein joko teollisuuden tarpeisiin tai sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Internet on tehnyt yrittämisestä entistä helpompaa, sillä sekä asiakkaat että yhteistyökumppanit löytyvät verkosta. Tuotteiden ja palveluiden mainonta, markkinointi ja myynti on verkossa paljon vanhanaikaista kivijalkakauppojen myyntiä helpompaa. Miten yritykset verkossa toimivat? Tutustu ja lue lisää blogistamme.

Valmistusteollisuus palvelee monenlaisia asiakasyrityksiä

Suomessa on todella paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Valmistusteollisuus, kuten esimerkki muovi- ja metallialan yritykset, ei välttämättä tarvitse toimitiloikseen suurta teollisuushallia, vaan pienemmätkin tilat riittävät. Sijaintikaan ei ole se oleellisin asia, sillä yrityksen kotipaikkana voi aivan yhtä hyvin olla vireä maaseutu kuin esimerkiksi Suomen pääkaupunki Helsinki. Logistiikan sujuminen on toki tärkeää, sillä tuotteet ja palvelut pitää toimittaa ostajille asetetun aikataulun mukaan. Loistava esimerkki maaseudulla toimivasta valmistusalan yrityksestä on Hassisen Veljekset Oy eli tuttavallisimmin Havel, jonka kotikunta on Iisalmi. Yrityksen palkkalistoilla on oman paikkakunnan työntekijöitä, joka on todella hatunnoston arvoinen teko. Minkälaisia tuotteita Havel valmistaa? Otetaanpa selvää tutustumalla blogiin, joka kertoo enemmän aiheesta.

Suomalainen metalliteollisuus

Vienti on aina ollut pienelle Suomelle tärkeää. Metalli- ja metsäteollisuuden tuotteet ovat aina muodostaneet huomattavan osan tavaranviennistä. Nykyään samat alat ovat viennissä kärkisijoilla, kuten myös muu valmistava teollisuus. Muovi- ja laivanrakennusteollisuus ovat todella suuressa arvossa, sillä molemmissa tarvitaan huipputeknologiaa- ja osaamista.

Muoviteollisuus on ollut jo pitkään suotuisassa kansainvälisessä myötätuulessa huolimatta siitä, että muovia ei edelleenkään pidetä ekologisena materiaalina. Muovilla on kuitenkin monia käyttökelpoisia ominaisuuksia, mitähän ne ovat? Asia selviää tutustumalla monipuoliseen blogiimme.

Suomalainen muoviteollisuus

Muoviteollisuus on kansainvälisesti hyvin merkittävä työllistäjä. Muoviteollisuus tarjoaa runsaasti erilaista työtä sekä monille raaka-ainevalmistajille että tuotannolle ja jälleenmyyjille. Muoviteollisuus tarjoaa myös monenlaista tutkimus- ja kehitystyötä. Tunnettuja suomalaisia muovialan yrityksiä ovat muun muassa Oy Plastex Ab, Oy Orthex Finland Ab ja Oy G.W.Sohlberg Ab.